Scholing & Arbeidsmarkt

Carrière in de sierteelt: wie wil dat nou niet?

 

De Blooming Breeders vinden talentontwikkeling een van de belangrijkste zaken om de sierteeltveredeling sterk te houden.
Wij streven naar een post-mbo leergang voor talent in de sierteeltsector. Verder willen wij studenten van universiteit en hbo kennis laten maken met de sector in de vorm van concrete projecten.
Voor deelnemers van de stichting willen wij gebruik van een HRMscan mogelijk maken, waaraan ondernemers hun HR-beleid kunnen toetsen.

Innovatieklas

Sierteeltbedrijven zitten te springen om instroom van mensen met een brede economische achtergrond. Mensen met verstand van commerciële economie, personeel en arbeid en accountancy. Maar ook om marketeers die bloemen in de markt kunnen zetten.
De Innovatieklas is een experiment om leerlingen en studenten van mbo tot universiteit kennis te laten maken met de sierteeltsector. Op verzoek van het bedrijfsleven doen zij onderzoek naar de afzet van nichegewassen (gewassen met een relatief kleine omzet) en het versterken van de Nederlandse betrokkenheid in de internationale productie en export (ketenregie).
Wij roepen onze deelnemers van hart op om deel te nemen aan dit initiatief van de Kamer van Koophandel. De contactpersoon is Iris Goedhart.
Lees hier over de eerste bijeenkomst van dit najaar en over de rest van het programma.

Carriereplaza op de Hortifair

Ook op de Hortifair is een plek ingericht voor ontmoetingen tussen onderwijs, jonge professionals en het tuinbouwbedrijfsleven. Diverse organisaties sporen leerlingen, studenten en jonge professionals aan hier langs te komen. Grijp uw kans om de koplopers voor uw bedrijf te vangen!