3 juni: Veredeling kan zo veel beter

Richard VisserProfessor Richard Visser (hoofd Wageningen UR Plant Breeding)
“De Nederlandse sierteeltveredeling laat kansen liggen”

Richard Visser komt uit een planten-middenstandsfamilie. Zijn liefde voor ‘de plant’ heeft hem, na ruim dertig jaar hard werken, aan de top van de wetenschap over veredeling gebracht. Om te zien dat de Nederlandse veredeling kansen laat liggen. Op dinsdag 3 juni komt hij ons uitgebreid vertellen wélke kansen.

“Natuurlijk draait het om geld. Geld voor R&D. Want vergeet niet, dit is high tech. Maar als Nederlandse sierteeltveredelaars hoofdzakelijk  de veilige weg kiezen van productoptimalisatie (selecteren in bestaande collecties, meer stengels per m2, houdbaarheid) in plaats van productinnovatie (variatie van soorten, resistentie tegen ziektes en plagen, ander gebruik van plantaardige stoff en) dan worden we vroeg of laat ingehaald door veredelaars met minder voorkennis, maar met meer ambitie. Uit het buitenland.”
En dat terwijl de ontwikkeling van genoomtechnologie het juist nu mogelijk maakt om veel sneller, en dus tegen lagere kosten, te veredelen en selecteren op specifi eke eigenschappen. Op de Blooming Arena van 3 juni krijgt Richard Visser als enige spreker voluit de gelegenheid ons bij te praten.

Dinsdag 3 juni 2014
netwerkbijeenkomst Blooming Arena
van 20.00 tot 21.30, inloop vanaf 19.30
Hotel Schiphol A4, Nieuw Vennep

[contact-form][contact-field label=’Ik kom naar Richard Visser; Naam:’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Bedrijf’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’/][contact-field label=’Twitteraccount’ type=’text’/][contact-field label=’Deelnemers Blooming Breeders’ type=’radio’ options=’Ja%26#x002c; natuurlijk,Sorry%26#x002c; nog steeds niet,Geen veredelaar of handelaar’/][/contact-form]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *