1. Bouw in samenwerking met het onderwijs een ‘app’ om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de sierteeltsector.

De huidige jongere generatie groeit op in een wereld die doorspekt is van digitalisering. De ontwikkelingen gaan razendsnel en waar het voor veel volwassenen moeilijk is bij te houden, draaien kinderen en jongeren hun hand niet om voor een ontdekkingsreis door het doolhof van de digitale wereld. Dit is dan ook bij uitstek een middel om jongeren warm te laten lopen voor de sierteeltsector.

In een tijd waarin de groene sector in zijn algemeenheid kampt met een tekort aan nieuwe arbeidskrachten, moet je slim gebruikmaken van middelen die al voorhanden zijn en met een kleine aanpassing prima ingezet kunnen worden als positieve prikkel. Veel jongeren maken gretig gebruik van social media zoals Instagram, Snapchat, Twitter en (vooralsnog) Facebook. Dit zijn echter media met een vluchtig karakter en daarbij zijn de gebruikers vooral tieners en jong volwassenen. De interesse moet al gewekt worden in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Binnen deze doelgroep bevinden zich veel jongens en meisjes die nieuwsgierig zijn naar techniek en design, en dan met name in het bouwen van ‘apps’.

Trefwoorden: ‘Corpus-achtige’ beleving, speurtochten, doolhof, battles, uitvinden, Avatar, Mindcraft en incentives.

Aanmelden Vervolg Blooming The Future

Aanmelding werkgroepen 10 ideeën
  • (Houdt CTRL-toets ingedrukt voor meervoudige selectie.)
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.