11. t/m 20. Overige ideeën

 1. Ontwikkel een franchise-model waarbij de aanwezige kennis ‘verkocht’ wordt aan ondernemers in het buitenland.
 2. Ontwikkel een iconisch themapark waar alle verworvenheden van de vaderlandse sierteeltkennis en creativiteit samenkomen. Voeg hier innovatie aan toe. (Sluit aan bij de ontwikkeling van de Floriade 2022).
 3. Richt een investeringsfonds op voor startende ondernemers of bedrijven die kansen willen oppakken.
 4. Ontwikkel een ‘Nationale innovatieprijs voor studenten’ en reik jaarlijks de ‘Blooming The Future Award’ uit aan de meeste innovatieve ideeën van studenten en scholieren.
 5. Neem contact op met John de Mol voor het creëren van een personage in de populaire serie ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ die werkzaam is in de sierteelt.
 6. Breng de doelgroepen binnen en buiten de sector in kaart en creëer specifieke informatie- en marketingactiviteiten.
 7. Investeer in het opleiden van het huidige personeel. Ga in gesprek met onderwijsinstellingen voor het creëren van onderwijs gericht op de werknemers van nu.
 8. Investeer in ‘story telling’ door oudere werknemers in te zetten bij het begeleiden van stagiaires en starters. Ontwikkel ‘meestergezel-trajecten’, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Een student of starter kan namelijk nieuwe theoretische kennis overbrengen op de ‘meester’.
 9. Zorg voor versterking van het onderwijs door het beter aan te laten sluiten op de behoefte van de arbeidsmarkt. Blaas de beroepenveldcommissies nieuw leven in en ga in gesprek met onderwijsinstellingen (360-graden feedback). Zet hierbij ook in op tweetalig onderwijs gezien de internationale bewegingen van de sierteeltsector.
 10. Breng de ‘best practices’ van samenwerking tussen de sector en de retail in kaart. Deel deze ervaringen, leer hiervan en innoveer de huidige samenwerking.

Aanmelden Vervolg Blooming The Future

Aanmelding werkgroepen 10 ideeën
 • (Houdt CTRL-toets ingedrukt voor meervoudige selectie.)
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.