Dutch Garden in Disneyland Paris


Officiële Opening op 28 juni, ter gelegenheid van de 25th Anniversary van Disneyland Paris

Voorspoedige aanleg schitterende tuin

”De omstandigheden zaten mee en met een hecht team hebben we de Dutch Garden eind mei volledig kunnen planten”, constateert Tijmen Verver van Verver Export over de aanleg van deze primeur voor de Nederlandse sierteeltsector in Parijs. ”Op ieder tijdstip van bezoek heeft de tuin een andere aanblik dankzij het plantschema dat door Jacqueline van der Kloet is samengesteld. Met de focus op langdurige bloei.”
Het acht personen tellende team vanuit Nederland werkte samen met de ruim twintig teamleden van Disneyland Paris. ”Het staat symbool voor de samenwerking van Nederland en Frankrijk bij de samenwerking op sierteeltgebied en tegelijk ook voor de verbinding die we willen leggen tussen bloemen en planten met kinderen”, stelt Blooming Breeders. Als sierteeltnetwerkorganisatie stond Blooming Breeders aan de wieg van de Dutch Garden.
Via twee filmpjes, met initiatiefnemer Luc Behar-Bannelier als vaste presentator, kijkt u mee:

Jacqueline van der Kloet: spetterend ontwerp

”Disneyland Paris wilde vanwege het 25-jarig bestaan een spetterende, feestelijke border die in één seizoen resultaat geeft. Het basisplan is gemaakt door Manon Hazebroucq van Disney. Dit eivormige gebied wordt doorsneden door wandelpaden- waardoor elf velden ontstaan van verschillende afmetingen. Het bovenste gebied heeft drie blauwpaarse velden, dan volgen vier velden met verschillende roze kleuren. Een wit veld markeert de overgang naar bleekgele, oranje en dieprode kleurvelden. We hebben voor de invulling een samenspel gevonden van zomerbollen en eenjarigen. Zij wisselen in hoogte en volume en zullen de Dutch Garden tot in oktober kleuren geven”, is de toelichting van Jacqueline van der Kloet op het ontwerp van Dutch Garden in Disneyland Paris.

Speciale opening Dutch Garden met interessant seminar: ‘Flowers connect People’

Deelnemers en relaties van het Dutch Garden-consortium en Blooming Breeders hebben van de Nederlandse ambassade in Frankrijk een uitnodiging ontvangen voor de opening op 28 juni én het interessante seminar. Aanmelding vooraf is verplicht. Dit kan nog via deze link, uiterlijk 23 juni. Wie niet op de definitieve gastenlijst staat krijgt helaas geen toegang.
Verbinding is het overkoepelende thema van zowel de opening als het seminar. Verbinding tussen bloemen en komende generaties en ook verbinding van bloemen en planten als natuurlijke elementen in de leefomgeving.
”Opening en seminar bieden onze gasten uitgelezen kansen internationaal te netwerken en kennis te maken met deskundigen uit de wereld van entertainment en sierteelt”, beveelt Blooming Breeders deze happening aan. Key-note speaker namens de sierteeltsector is Dirk Hogervorst.

Opening: kinderen en bloemen


DISNEY©

Korte speeches van onder andere Daniel Delcourt en Luc Behar-Bannelier, van Disneyland Paris en Igor Boin namens het Dutch Garden-sierteeltconsortium gaan vooraf aan de officiële opening vanaf 14.00 uur. De opening wordt toepasselijk verricht door kinderen in de rol van special gardeners onder begeleiding van de bekende Disney figuren Mickey en Minnie. Daarna kunnen de gasten de Dutch Garden, direct gelegen tegenover het Disney’s Newport Bay Club hotel, bezoeken.

Seminar met boeiende sprekers

Vanaf 15.15 uur is er de inloop van het seminar, dat om 15.30 uur in het Newport Bay Club hotel met de introductie door Dirk-Jan Nieuwenhuis, plaatsvervangend ambassadeur in Parijs. Thierry Pedros en Luc Behar-Bannelier presenteren vervolgens de filosofie achter en het belang van groen voor de beleving van Disneyland Paris.
Namens de Nederlandse sierteeltsector is key-note speaker Dirk Hogervorst, voormalig directeur van Royal FloraHolland, commissaris/bestuurder van verschillende sierteeltondernemingen en voorzitter van de Flower Parade Rijnsburg.
Het succes van de Dutch Garden in Lazienki Park in Warschau, Polen wordt toegelicht door Landbouwraad Martijn Homan. Bert van Helvoirt geeft daarna een praktische inkijk in het positieve effect van groen op gezondheid, welbevinden en leefbaarheid. Hoe de Fransen dat toepassen in ‘Green Cities’ is het onderwerp van Michel Audouy van Val’Hor en Sandrine Manusset van Cabinet Environnement et Societé. Tenslotte gaat Charles Lansdorp van de Felini Foundation in op de mogelijkheden de jongste jeugd te betrekken bij bloemen en planten.
Dit inspirerende seminar wordt om 17.25 uur afgesloten met een netwerk- en cocktailparty in the Dutch Garden.

Primeur 2017 aanzet extra promotie

De primeur van de Dutch Garden in Disneyland Paris is de aanzet tot extra promotie, cross-overs met nieuwe doelgroepen en de wereld van het entertainment. Deelnemers aan het sierteeltconsortium dat de Dutch Garden mogelijk maakt krijgen het exclusieve recht het speciale Dutch Garden logo te gebruiken wat nu ontwikkeld wordt, een geprivilegieerde positie bij activiteiten en acties en maken deel uit van een nieuw, kansrijk netwerk. Het consortium werkt dit verder uit met Disneyland Paris. Uw suggesties en ideeën als deelnemer nemen we graag mee. Neem daartoe contact op met Blooming Breeders, namens en op verzoek van het consortium coördinator van dit project.